Salvem Can Fàbregas decideix en assemblea si prorroga el conveni amb l'Ajuntament

La Plataforma ciutadana Salvem Can Fàbregas celebra una assemblea aquest vespre per decidir si prorroga el conveni que van signar amb l’Ajuntament per reconstruir la fàbrica catalogada a la vorera del davant convertida en Casa de la Cultura Popular. Un acord signat el 2013 i que expira el 25 de juliol de 2015, i a través del qual s’aturaven tots els processos judicials. El consistori ja ha confirmat a la Plataforma que els terminis s’incompliran i, ara, l’entitat ha de votar en assemblea si accepta aquesta pròrroga del conveni.

Baron proposa que els 2,5M d'€ per a patrimoni del Corte Inglés paguin el desmuntatge de Can Fàbregas

El PSC acata però no comparteix la sentència del TSJC que obliga l’ajuntament a assumir el cost del desmuntatge de Can Fàbregas i de Caralt. L’exalcalde i actual cap de l’oposició, Joan Antoni Baron, admet que “alguna cosa van fer malament” i per tant el PSC assumeix la seva part de responsabilitat política.

La CUP vol que l'antic govern o Naves Biada assumeixin el cost de desmuntar Can Fàbregas

La CUP exigeix responsabilitats econòmiques i polítiques als responsables de l’antic govern tripartit de l’Ajuntament de Mataró després que el jutge hagi donat la raó als propietaris de la Ronda Barceló i obligui a les arques municipals a assumir el cost del desmuntatge de Can Fàbregas, que va ser de 1,4 milions d’euros. El regidor de la formació, Xavier Safont-Tria, considera que no és ni la ciutat ni els seus habitants qui ha d’assumir le

La Modificació Urbanística de Can Fàbregas rep dues al·legacions

Presentades dues al•legacions a la modificació urbanística de l’Illa de Can Fàbregas aprovada, inicialment, pel Ple a la sessió del passat mes de març. Són dos al•legats presentats per particulars que reclamen una reducció en les càrregues urbanístiques i que no tenen fonamentació jurídica, segons ha declarat la regidora d’Urbanisme, Montse Rodríguez, a Mataró Ràdio.

La FAVM titlla de "solució salomònica" la resolució de l'afer de Can Fàbregas

Una solució salomònica que posa fi a una de les “capgrossades” més importants dels últims temps. Aquesta és la conclusió de la Federació d’Associacions Veïnals de Mataró després de l’acord polític, aprovat per unanimitat, que permet desencallar el procés urbanístic i garanteix l’arribada del Corte Inglés. El ple va acordar reconstruir la nau de Can Fàbregas, just al davant d’on era, i convertir-la en un equipament públic.

Esteve Martínez (ICV): "l'important és que el Corte Inglés continua apostant per Mataró"

El cap del grup municipal d’ICV, Esteve Martínez, considera que tot i el nou endarreriment que representa la decisió de l’operador comercial, es pot fer una lectura positiva: el Corte Inglés continua apostant per Mataró per instal•lar-hi un dels seus grans magatzems.

Joan Mora, convençut que el planejament de Can Fàbregas estarà refet “en pocs mesos”

L’alcalde Mora es mostra convençut que el Corte Inglés es podrà començar a construir durant el primer semestre del 2013. Així ho ha expressat aquest matí després de la reunió que va mantenir ahir al vespre amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. Una trobada a la que també van assistir representants del Corte Inglés on van tornar a refermar l’aposta de la companyia per instal•lar-se a Mataró.

Baron crida a la calma després de l'anunci del Corte Inglés i es posa a disposició de Mora

L’exalcalde i actual cap de l’oposició, Joan Antoni Baron, fa una crida a la calma després que El Corte Inglés hagi anunciat que posposa l’inici de les obres del centre comercial arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia que declarava la nul•litat del pla urbanístic de Can Fàbregas.

Montse Rodríguez: "L'arribada del Corte Inglés no està en perill malgrat la sentència del TSJC"

L’arribada del Corte Inglés no està en perill malgrat la sentència del Tribunal Superior de Justícia, que dictamina que la tramitació urbanística de l’illa de Can Fàbregas és nul•la de ple dret. La regidora d’urbanisme, Montse Rodríguez, assegura que el consistori presentarà un recurs de cassació i que, paral•lelament, modificarà els documents urbanístics que requereix la sentència.

Una sentència del TSJC declara "nul de ple dret" el pla urbanístic de l'illa de Can Fàbregas

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya considera que el Pla de Millora Urbana de l’illa de Can Fàbregas és “nul de ple dret” perquè contradiu el que mana el Pla General. Així ho dictamina la resolució emesa pel Tribunal Superior arran d’una demanda presentada per la Plataforma Salvem Can Fàbregas. Aquesta mateixa sentència també conclou que el trasllat de l’antiga farinera per fer possible la vinguda del Corte Inglés vulnera el Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic perquè estava catalogat amb la màxima protecció.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!