Postal de Gegants, Ball de Dracs, Requisits i No n'hi ha prou, imprescindibles del 28

El dia 28 de juliol destaca per ser un dia intents de Santes en quan a actes programats. Aquesta tarda serà el torn per la postal de gegants. A partir de 2/4 de 7 del vespre la Familia Robafaves i els nans exerciran d’amfitrions dels Gegants Vells de la Geltrú. Es trobaran a la plaça de la Muralla on faran els seus balls i tot seguit aniran junts en cercavila fins l’Ajuntament.

La Passada il·lumina la tarda del 27

Són les 6 de la tarda. La Passada és a punt de començar. La Riera, plena de gom a gom. Sonen els primers petards de les Diablesses, acompanyades pels Tabalers do Maresme, que ja enfilen plegats cap el Carrer Argentona. Just al costat de l’Ajuntament, unes gralles fan la competència a la pirotècnia.

Marc Roig i Laura Pelegrí s'emporten la Cursa Popular de les Santes

Marc Roig i Laura Pelegrí s’emporten la 38ena edició de la Cursa Popular de les Santes. L’atleta del Centre Atlètic Laietània ha completat els 5 quilòmetres de recorregut en 17 minuts i 14 segons. Per la seva banda, Pelegrí, del Grup Atlètic Lluïsos, ho ha fet en 21 minuts. Cursa multitudinària, amb més de 2000 participants de totes les edats, i que com cada any ha destacat per la seva vessant popular.

Julianes i Sempronianes reben l'homenatge de la ciutat

Aquest matí la Programació de Santes ha arrencat amb l’habitual recepció oficial a l’Ajuntament de Mataró de Julianes i Sempronianes. Aquesta vegada han estat un total de 28, de totes les edats, les que s’han dirigit al consistori, puntualment a les 10 del matí, per ser rebudes a la Sala de Plens per l’alcalde de la ciutat, David Bote. Les Julianes són majoria, tot i així, la petita Clara Semproniana i algunes Julianes Sempronianes són les que mantenen viu aquest nom a la ciutat.

El castell de focs i propostes musicals per a tots els gustos tancaran la Diada de Les Santes

Pirotècnia Tomás torna a Mataró amb el repte de deixar el públic embadalit amb els Focs de Les Santes. L’acte més multitudinari de l’any a Mataró i que segueixen prop de 80000 persones. L’espectacle de formes, colors i ritmes sonors està assegurat a partir de les 11 de la nit. Després, doble proposta musical: a l’escenari del Port, Orquestra Plateria + Yumi Gipsy Band. A l’escenari del passeig del Callao, Animal i Aspencat. 

Big Band Jazz Maresme i Tricia Evy, aquesta tarda al Pati del Cafè Nou

La Big Band Jazz Maresme posarà música a la tarda del dia de Les Santes amb el concert que oferirà al Pati del Cafè Nou. A la primera part, amb la formació sola, sonaran cançons amb nous arranjaments. A continuació, la Big Band mataronina presentarà la seva convidada de luxe, Tricia Evy, una de les cantants més sol•licitades a nivell internacional pel seu estil propi i personal d’entendre el swing.

Les figures i comparses fan La Passada, la cercavila més llarga de Les Santes

Les figures s’apoderen aquesta tarda dels carrers del centre de la ciutat amb La Passada, la cercavila més llarga i més festiva i en què hi participen més comparses diferents.

El "País km 0" s'atura a Mataró per Santes

El programa "País km 0" de La Xarxa fa parada aquest dimecres a Mataró en motiu de la Diada de Les Santes. El programa s'emetrà en directe des de la plaça de Les Tereses entre les 18 i les 20h i, a banda de parlar de la Festa Major de Mataró, temes que s'abordaran amb Laia Arnau i Jaume Calsapeu, i també amb Enric Lucena que explicarà la iniciativa "Petons per Santes", també es parlarà de la riquesa patrimonial de la ciutat amb dos reportatges sobre Can Marfà Museu del Gènere de Punt i sobre la Capella dels Dolors. La música la posaran en directe els Sol i Menta.

Taltavull demana respondre al terrorisme "amb perdó" en l'homilia de la Missa de Les Santes

El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, demana respondre “amb perdó i amb justícia” als atacs terroristes. Taltavull ha centrat la seva homilia de la Missa de Les Santes en denunciar la persecució que viuen moltes comunitats cristianes d’arreu del món pel fet de proclamar la paraula de Déu.

La Cursa Popular de les Santes tancarà la programació de Santes Esportives

Aquest dijous arriba la 38ena edició de la Cursa Popular de les Santes. Aquest és l’esdeveniment més veterà de tota la programació de Santes Esportives i l’únic que es troba integrat dins els dies pròpiament de la Festa major, que va del 25 al 29 de juliol. Aquest any s’esperen uns 2000 participants, en una cursa que tindrà sortida i arribada davant del Parc Central. El límit de participants es troba en els 2500 i les inscripcions es poden fer fins el mateix dia una hora abans de la sortida.

Mataró Ràdio newsletter

No et perdis cap notícia!