Mataró Notícies

Albert Canalejo presenta 'Santes 10x15', un recull de 10 anys de la Festa Major

Albert Canalejo presenta 'Santes 10x15', un recull de 10 anys de la Festa Major

Marc Rodriguez Sedano

El fotògraf mataroní Albert Canalejo presenta a hores d’ara el seu darrer llibre, Santes 10x15, a la llibreria Buc de Llibres. Es tracta d’un recull de fotografíes que mostra els últims deu anys de la Festa Major de Mataró, coincidint amb el temps que fa que Canalejo es dedica a fotografiar Les Santes. Segons explica l’autor, el resultat no és només un llibre de fotografies, sinó que és també un record i un llegat cultural de la festa a les patrones de la ciutat, Juliana i Semproniana.

El llibre és avui una realitat gràcies a un projecte Verkami que ha rebut el suport de més de 60 mecenes. Tots ells han permès que Santes 10x15 vegi la llum. El llibre acull més d’un centenar de fotografies que s’han hagut de triar d’entre més de 40.000. La difícil tasca de selecció ha suposat un any de feina per a Canalejo, que malgrat dedicar-hi moltes hores, es mostra molt satisfet del resultat final.

Santes 10x15 es podrá comprar a la llibreria Buc de Llibres, on s'ha presentat, i es podrà trobar també a la resta de llibreries mataronines: Dòria llibres, El tramvia, la llibreria Maresme i l’Abacus.