Mataró Notícies

Més de 200 famílies pateixen pobresa energètica a Mataró

Més de 200 famílies pateixen pobresa energètica a Mataró

Elisabet Solsona

Creu Roja Mataró alerta que entre 200 i 300 famílies de la ciutat pateixen pobresa energètica. L’entitat ha destinat, en els últims temps, 4600 euros a pagar factures d’aigua, llum i gas de persones que no poden fer front a aquestes despeses. Ho ha explicat en declaracions a “La Tarda” la tècnica de Creu Roja, Alba Ansuategui, que ha afegit que no es pot dibuixar un perfil del tipus de persones que atenen, ja que tot i que predominen molt gent gran i famílies monoparentals, el perfil és molt heterogeni.

L’hivern passat, el ple de l’Ajuntament va aprovar el Pla d’Estalvi i Eficiència energètica. Una de les accions que contempla és fer estudis energètics en domicilis i llars vulnerables que tenen problemes per afrontar el pagament dels rebuts. Precisament Creu Roja explica algunes de les accions que duen a terme per evitar que les famílies més vulnerables vegin agreujada la seva situació, sobretot amb la gent gran. Són accions com, per exemple, comprovar que les calderes i calefactors estiguin al dia o substituir llums convencionals per llums de leds.

La Diputació de Barcelona incrementarà durant aquest mandat el conjunt d’actuacions per fer front a la pobresa energètica, una de les problemàtiques socials que més ha crescut a la demarcació de Barcelona i al conjunt de Catalunya, on s’estima que un 10,9% de llars no poden mantenir l’habitatge a una temperatura adequada.