Mataró Notícies

El llibre enriquit, lectura amb tecnologia multimèdia

El llibre enriquit, lectura amb tecnologia multimèdia

Eli Solsona

Llegir un llibre avui en dia es pot fer a partir de diversos suports: la manera més convencional és el suport paper; un altre sistema més modern és la tableta, on la novetat és la pantalla tàctil per on van desfilant les pàgines dels llibres que s’hi tenen carregats. Però fa cosa d’uns mesos, ha aparegut una nova alternativa: la del llibre enriquit.
L’empresa Enhancing EBOOKS, amb seu al TecnoCampus, desenvolupa una aplicació que va més enllà dels llibres electrònics. S’anomenen llibres enriquits i es tracta d’una aplicació per a Ipad’s que trenca el concepte tradicional de llibre i s’hi afegeix tecnologia multimèdia, com per exemple vídeos. Ara, aquesta empresa del mataroní Pau Vidal, ha fet la versió enriquida del llibre ““Esperit d’Aventura: els 7 reptes de l’emprenedor” de l’aventurer Albert Bosch, el primer català en arribar al Pol Sud sense assistència.
La versió enriquida d’aquest llibre implica una conducta activa per part del lector, a qui permet diferents recorreguts en funció dels seus interessos. Inclou 4,5 hores de material audiovisual i està pensat per consultar mentre s’interactua amb webs com wikipèdia i en xarxes socials com facebook i twitter. Es pot consultar en l’ordre que prefereixi el lector a través dels 7 conceptes que donen nom a la publicació: incertesa, intuïció, risc, èxit, fracàs, ambició i sort. En cadascun d’aquesta blocs, a més de les consideracions d’Albert Bosch, s’hi poden consultar les opinions expressades per un selecte grup d’emprenedors i aventurers: Dídac Lee, Xavier Berneda, Francisco Martín, Nani Roma, Anna Corbella i Ferran Latorre.
Enhancing Ebooks està treballant per oferir un recull d’appbooks en diferents àmbits i categories: gestió i empresa, autoajuda, cuina, esports, salut, tecnologia, fotografia, educació ... tot el que siguin llibres pràctics i de no ficció en general.