Mataró Notícies

Nova oportunitat per veure del documental dels Capgrossos en pantalla gran

Nova oportunitat per veure del documental dels Capgrossos en pantalla gran

Eli Solsona

165 Regent Street es projectarà avui a les 10 de la nit, diumenge i dilluns al Foment Mataroní. El documental editat per Clack i codirigit per Òscar Fernández i Jordi Rovira fa un repàs pels 15 anys de la història dels Capgrossos. Es recuperen els llocs més significatius per explicar la trajectòria dels blaus, com la Plaça Santa Anna, Londres, Tarragona o Vilafranca, però es destaca, sobretot, la voluntat de superació que sempre ha caracteritzat la colla castellera. Aquest documental, que vol ser el retrat de les històries que s’amaguen darrera les enormes torres humanes que actuen a plaça des de fa quinze anys, ha aconseguit “remoure sentiments i records” i posar, en definitiva, la sensibilitat a flor de pell, tal i com explica el productor executiu de Clack Produccions, Joan Salicrú. També afegeix que el documental “pot emocionar a espectadors del món casteller i també aliens a aquest món” perquè s’explica una “història universal”.

Una de les parts més emotives del documental és la que es dedica a la mort de Mariona Galindo, la jove castellera que va perdre la vida l’any 2006. En aquest sentit, els codirectors del documental expliquen que han intentat buscar l’equilibri per tractar aquest moment amb la màxima sensibilitat i respecte possible. La preestrena de 165 Regent Street es va fer el passat 15 de novembre al Teatre Monumental. L’èxit de públic ha fet que, ara, el documental s’hagi inclòs dins la programació habitual de cinema que el Foment Mataroní ofereix els caps de setmana.

D'altra banda, el proper 30 de desembre la sala Privat de Mataró organitza, amb la col.laboració de Clack, una festa castellera amb la formació Els Catarres -autors de la cançó Jenifer- com a protagonista. A més, A La Quieta Band, formació integrada per membres dels Capgrossos, seran els teloners de l'acte, que s'iniciarà a les 11 de la nit amb la projecció del documental. Les entrades per aquesta festa, que costaran 5 euros anticipades i 10 a taquilla, es podran adquirir als punts habituals de venda de Privat així com a l'espai cultural El Públic.
A més, els promotors del documental estan preparant una gira per presentar 165 Regent Street a diferents colles castelleres d’arreu de Catalunya que ho han demanat.