Mataró Notícies

180 persones han visitat el conjunt dels Dolors, que també obrirà a l'agost

180 persones han visitat el conjunt dels Dolors, que també obrirà a l'agost

Marc Rodriguez Sedano

Prop de 200 persones han visitat aquest mes de juliol la basílica de Santa Maria, que ha obert les seves portes i ha organitzat visites guiades per descobrir la capella, la sagristia i la Sala de Juntes de la Capella dels Dolors. Un conjunt barroc d’estil gòtic, obra d’Antoni Viladomat, que està considerada pels experts com a la capella sixtina del barroc català. Les visites per contemplar la magnitud de tot el conjunt dels Dolors van començar el juliol i s’allargaran durant el mes d’agost, aprofitant el període de vacances. El  director de l’arxiu de Santa Maria, Nicolau Guanyabens, assegura que el balanç de les primeres 12 visites és molt positiu i espera que durant l’agost hi hagi encara més visitants.

Guanyabens detalla que la majoria dels visitants, 180 fins al dia d’avui, són mataronins que ja coneixen Els Dolors, però es mostren fascinats per les millores de l’última remodelació. El director de l’arxiu de santa Maria afirma que, amb la nova Sala de Juntes, l’espai ha guanyat lluminositat i això permet que els quadres de Viladomat destaquin més encara. Un espai tan espectacular com únic que, segons apunta Guanyabens, també ha despertat l’interès de visitants i estrangers.

Les visites s’han programat per a dos quarts de dotze del migdia de cada dimarts, dijous i dissabte d’agost, tot i que en dissabte també hi haurà visites a la tarda. Per a assistir-hi cal inscripció prèvia per a poder formar grups reduïts, de 18 persones com a molt. Per a més informació, podeu consultar al web de la basílica: santamariamataro.org.