Mataró Notícies

Alumnes de 5è de primària exposen "El relat d'una exposició" al MAC

El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, amb alguns alumnes participants

Alumnes de 5è de primària exposen "El relat d'una exposició" al MAC

MataróNotícies.cat

El MAC (Mataró Art Contemporani) promou la mostra “El relat d’una exposició”, pensada i creada per alumnes de 5è de primària de les escoles Angeleta Ferrer i Montserrat Solà. Aquesta exposició és un projecte pilot en què 75 alumnes  de les dues escoles mataronines han après durant mig any com elaborar una exposició d’art contemporani. Quim Fernández, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, destaca la importància d’aquest tipus de projectes per tal de formar el màxim nombre de persones per a què accedeixin a la cultura en general i l’art contemporani en concret. A més, d’aquesta manera es poden generar nous públics, ja que els infants poden instar a les seves famílies a visitar museus.

Durant els sis mesos de preparació de l’exposició, els alumnes de les escoles Angeleta Ferrer i Montserrat Solà han estat els encarregats de ser els comissaris de la mostra. D’aquesta manera, han hagut de triar la temàtica de l’exposició, quins artistes volien que s'exposessin a la mostra, quines obren hi havia d’haver i explicar per què han triat unes peces en comptes d’unes altres. El procés per arribar a muntar “El relat d’una exposició” es podrà veure a través d’una exposició paral·lela anomenada “El procés del relat”.

Gràcies al procés de creació de la mostra, els alumnes han pogut conèixer la vida i obra dels artistes que exposen i a més van visitar el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Un procés que segons expliquen l’Ainara, de l’escola Montserrat Solà, i en Max, de l’Angeleta Ferrer, els ha fet canviar la visió que tenien de l’art contemporani. Les mostres “El relat d’una exposició” i “El procés del relat” es poden veure a Can Palauet fins el proper 21 de maig.