Mataró Notícies

Aquesta tarda s'entrega el 58è Premi Iluro de monografia històrica

Aquesta tarda s'entrega el 58è Premi Iluro de monografia històrica

Cristina Salad

L’Ateneu de la Fundació Iluro acull aquesta tarda, a partir de les 19.30h, la proclamació del Premi Iluro de monografia històrica. El jurat donarà a conèixer el veredicte de la 58ena edició. Dos treballs opten al Premi dotat, aquest 2016, amb 4.500€. Per ordre de recepció són “la defensa de la costa del Maresme durant la Guerra Civil(1936-1939)” i “Notes històriques de la cartoixa de Montalegre. Història, llegenda, bibliografia”.

Aquest any el jurat que ha llegit i valorat els treballs presentats està presidit pel doctor Josep Maria Fradera, de la Universitat Pompeu Fabra, i el formen el doctor Joaquim Pera de la UAB, el doctor Flocel Sabaté de la Universitat de Lleida, el doctor Xavier Torres de la Universitat de Girona, la doctora Roser Salicrú membre del CSIC i de la Fundació Iluro, i Alexis Serrano, director de l’Arxiu Comarcal del Maresme, nova incorporació del jurat.

Abans de la lectura del veredicte del jurat d’aquesta edició, es presentaran les peces guanyadores del Premi Iluro de l’any 2015. Són “La Marina de Llevant durant la Guerra de Successió. El Corpus de 1714” obra de Francesc Forn i Salvà i “Rock i cultura a Mataró: una visió implicada” obra d’Enric Puig i Giralt, que va rebre un accèssit al premi també a l’edició de 2015.