Mataró Notícies

Argentona dóna avui el tret de sortida a la Festa Major de Sant Domingo

Argentona dóna avui el tret de sortida a la Festa Major de Sant Domingo

Marc Rodriguez Sedano

Argentona comença a celebrar avui la Festa Major de Sant Domingo, que coincidirà amb la 67ena edició de la festa del Càntir. Aquesta tarda es donarà el tret oficial a la festa amb la repicada de campanes i una cercavila de gegants. A dos quarts d’onze de la nit serà el torn del Pregó, que aquest any anirà a càrrec dels Bocs d’Argentona, que celebren 25 anys, i just quan acabi, hi haurà la representació de la nit dels Tapapous. A partir de demà començarà la Garrinada: la vessant musical i més ludico-festiva de la festa. Aquest any, l’organització també està d’aniversari, perquè La Garrinada celebra 18 anys. L’organitzador, Eloi Camps, explica que, més enllà dels concerts, aquest any també hi haurà activitats a les tardes.

Argentona gaudirà d’un cartell de grups musicals diversos. Formacions contrastades com Doctor Prats, Zoo o Miquel del Roig compartiran escenari amb bandes novells, que busquen donar-se a conèixer i volen mostrar les seves cançons al públic. Tres dies de música, del 4 al 6 d’agost, que també s’amenitzaran amb activitats tradicionals com la caipirinyada de diumenge i el sopar popular. A més, com explica Campos, la Garrinada també traurà profit de les tardes. Per demà s’ha organitzat un 3x3 de bàsquet que formarà part de la tarda ‘Underground’.

La Garrinada tindrà música fins a la matinada de diumenge. Des de l’Organització volen que la gent gaudeixi de la festa al màxim i volen evitar que la gent condueixi si beu alcohol. És per això que aquest any s’ha habilitat un Garribús des de Mataró: cada mitja hora sortirà un autobús des de l’Estació de Renfe entre les 11 de la nit i dos quarts de sis de la matinada. I el mateix per tornar: des de dos quarts de dotze de la nit fins a les sis de la matinada, sortirà un autobús de la Rotonda d’Argentona en direcció Mataró.