Mataró Notícies

"Carrer de Barcelona. 100 històries i un carrer", l'últim llibre de Pilar Gonzàlez

"Carrer de Barcelona. 100 històries i un carrer", l'últim llibre de Pilar Gonzàlez

Marc Rodriguez Sedano

‘Carrer de Barcelona. 100 històries i un carrer’ és el títol del darrer llibre de la mataronina Pilar Gonzàlez. Un recull de vivències que volen explicar el que s’amagava darrera les façanes més emblemàtiques del carrer mataroní. Un seguit d’històries que comparteixen l’excusa del comerç i l’utilitzen com a fil conductor per descobrir secrets  i testimonis de diverses èpoques. Curiosament, l’autora assegura que hi ha tants fets per explicar que ha estat incapaç d’acotar-les en una època concreta. Relats àgils, divertits i ben documentats que transporten al lector a èpoques passades i l’ajuden a imaginar com era aquell Mataró.

El llibre de Gonzàlez consta de 332 pàgines on es parla de relacions socials, negocis familiars i de l’evolució que ha patit el sistema de vendes. Comerços com la lleteria Rovira o la sastreria Trens també surten retratats a l’obra de Gonzàlez, qui assegura que les històries que passaven a botigues i cases no deixaran indiferent a ningú.

Aquesta és la tercera recerca d’històries que publica Gonzàlez, després d’explicar l’ofici i indústries de la Riera i la plaça Xica. Històries comercials, però que guarden interès social per saber com era la vida que es feia a les places, carrers i botigues.