Mataró Notícies

Coetus i Pau Riba, entre les actuacions del Poesia i + programades a Mataró

Coetus en una actuació anterior a Arenys de Mar.

Coetus i Pau Riba, entre les actuacions del Poesia i + programades a Mataró

MataróNotícies.cat

Mataró tornarà a ser escenari del Festival Poesia i +, juntament amb altres poblacions del Maresme com Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt o Canet de Mar. La cita, que se celebrarà entre els dies 6 i 16 de juliol, arriba a la 12ena edició i comptarà amb una nova imatge i una potent programació. De fet, en el marc de l'Any Palau i Fabre, la figura de l'Alquimista vertebrarà una programació que es vol hereva de la seva gosadia i curiositat insadollables.

Amb la intenció d’escampar arreu la passió per la poesia i la seva hibridació amb les arts, el Poesia i+ 2017 comptarà amb la veu d'en Roger Mas; en Lluís Homar i la Clara Segura encarnant la passió de Palau per Picasso; o Joana Gomila entre moltes altres propostes. A Mataró, el Poesia i + arribarà el 7 de juliol i inclourà les actuacions d'Alenky, Dents del segle, El pèsol feréstec i Coetus i Pau Riba. El director del festival, Pere Almeda, ha explicat que aquesta edició vol ser un motor per donar a conèixer la poesia catalana.

El festival es fa a l’entorn de la figura clau de Josep Palau i Fabre i precisament en aquest 2017 que es commemora el centenari del seu naixement es fa un acte especial el 15 de juliol. Lluís Homar i Clara Segura es posaran a la pell de Fabre i Jaquelin Picasso. El text de “Estimat Picasso” és un diàleg, escrit pel mateix Palau i Fabre que indaga en la relació que tenien ambdós personatges, com ha explicat, de la seva banda, Mireia Choya,

La difusió i potenciació de la creació poètica i artística contemporània és un dels valors més apreciats del Festival Poesia i+.  El certamen s'ha presentat a la Fundació Palau i està dirigit per Mireia Calafell, Martí Sales i Pere Almeda.

Per a més informació, podeu consultar el web www.poesiaimes.cat.