Mataró Notícies

'Contes mullats salats i esquitxats', a l'Empedrat de contes d'avui

'Contes mullats salats i esquitxats', a l'Empedrat de contes d'avui

Marc Rodriguez Sedano

Des de fa uns anys, les biblioteques de Mataró programen a l’estiu l’Empedrat de contes, una proposta cultural adreçada als més petits. Aquest any, entre el juny i el setembre, s’explicaran un total de 25 històries que tenen un caràcter familiar, perquè els nens i nenes de la ciutat puguin gaudir de relats diferents. L’Empedrat de Contes és el mateix cicle de L'Hora del conte, que organitza la Diputació de Barcelona i que es realitza a les biblioteques de Mataró en temporada escolar. Però, com explica la directora de la Biblioteca Antoni Comas, Silvia Barragán, en aquest cas són històries teatralitzades per gaudir durant l'estiu.

Les propostes de l’Empedrat de Contes s’han programat els dimarts a la tarda a la  Biblioteca Pompeu Fabra i els dimecres a la Biblioteca Antoni Comas.

De fet, avui a la Biblioteca Pompeu Fabra explicaran “contes mullats, salats i esquitxats”, tres històries que parlen d’aigua i que busquen donar resposta a qüestions com per què l’aigua és salada o com trobaríem aigua si deixés de ploure.

La proposta per a demà dimecres a la Biblioteca Antoni Comas és “La màquina de no fer soroll”, una obra a càrrec de La Senyoreta que busca eliminar els sorolls de tots els aparells elèctrics. El protagonista és en Jan i sembla que hi ha trobat una solució, però haurà de vigilar si la màquina queda engegada.

Aquesta història es suma a la de Tarongina Circus, que es va poder gaudir dimecres passat a la Biblioteca Antoni Comas, on es va poder veure un Circ menut, però amb grans artistes, com la Madame Cocó o el pallasso Xisplau. En total, 40 minuts d'històries de circ explicades per una gran titella que va descobrir una maleta amb un circ molt petit i uns artistes molt grans. L'actriu-titellaire Rosa Cortés, va fer participar tot el públic.

Així són els Empedrats de Contes. Ara només queda recordar que les sessions es fan als jardinets de la Biblioteca Pompeu Fabra, els dimarts a les 6 de la tarda; i, al Parc de la Biblioteca Antoni Comas, els dimecres a les 7 del vespre durant l'agost. A partir del setembre hi haurà canvis d’horaris.