Mataró Notícies

El barri de Cerdanyola tindrà una Fira Medieval com a reclam turístic i cultural

El barri de Cerdanyola tindrà una Fira Medieval com a reclam turístic i cultural

Marc Rodriguez Sedano

L’associació de Veïns del barri de Cerdanyola ha presentat la Fira Medieval de Mataró. Un nou projecte amb què l’entitat celebrarà la festa del barri i que ha de servir per promocionar la ciutat a nivell intern i atreure nous turistes. L’associació veïnal de Cerdanyola vol aprofitar la col·laboració d’entitats esportives, escoles i el comerç de proximitat per convertir el barri en una fira medieval on es realitzin tallers d’antics oficis, campaments i atraccions ecològiques. La presidenta de l’associació, Eva Sànchez, assegura que s’ha treballat molt per a que la Fira Medieval sigui una realitat i esperen contribuir a la promoció cultural de la ciutat.

La fira medieval comptarà amb un munt d’actes que començaran el dissabte 20 de maig i s’allargaran fins al diumenge 28. Entre els més destacats, hi haurà diverses matinals de jocs, gimcanes, la tradicional caminada a Burriac o una sardinada popular. Com explica Lauro Sanjosé, encarregat de muntar la fira, l’objectiu no és només omplir Cerdanyola de paradetes, sinó que volen ajudar a la ciutat a nivell cultural i esdevenir un referent.

Segons expliquen els organitzadors, la Fira servirà també per a que diverses entitats de la ciutat es coneguin i treballin plegades, amb l’objectiu de crear sinèrgies i que puguin ajudar-se les unes a les altres. Hi col·laboraran entitats culturals, educatives, socials i també esportives.