Mataró Notícies

El Centre Cívic del Pla d'en Boet acull una exposició que repassa els 169 anys de tren a Mataró

El Centre Cívic del Pla d'en Boet acull una exposició que repassa els 169 anys de tren a Mataró

Clara Sanchez

El Centre Cívic del Pla d’en Boet acull l’exposició "La innovació del ferrocarril a Mataró: la modernització de la R1 a principi del s. XX". Es tracta del treball de recerca desenvolupat per Xavier Nubiola en el que es recullen fotografies que repassen els 169 anys d’història que vinculen Mataró amb el Ferrocarril. El president del Cercle Històric Miquel Biada, Ricard Bonamusa, explica que la mostra repassa la figura d’Eduard Maristany, que va ser l’encarregat d’impulsar les innovacions fetes a la línia de la costa, l’actual R1, a principis del segle XX.

L’exposició explica com les innovacions tècniques van repercutir altament en l’eficàcia i qualitat del servei als passatger. Una mostra que pretén reivindicar aquestes mateixes millores pel servei actual. Un dels primers progressos que recull la mostra és el muntatge a Mataró de la primera màquina de vapor, que es va batejar com “la española”, perquè totes les anteriors procedien d’Anglaterra i es muntaven per fer funcionar aquí.

L'exposició "La innovació del ferrocarril a Mataró: la modernització de la R1 a principi del s. XX" es podrà visitar al Centre Cívic del Pla d’en Boet fins el proper 15 d'abril.