Mataró Notícies

El circ es reivindica en el moment creatiu més dolç

Imatge oficial del Dia Mundial del Circ a Mataró

El circ es reivindica en el moment creatiu més dolç

Cristina Salad

Mataró celebrarà dissabte el Dia Mundial del Circ. D’aquesta manera se suma a la commemoració d’aquesta jornada que vol posar en valor aquesta disciplina de les arts escèniques. Espectacles de carrer i tallers de malabars, trapezi o acrobàcia conformen el programa que s’ha creat conjuntament des de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament, Cronopis i Circulant, circ en moviment. Tot plegat vol ser una efemèride per constatar el dolç moment pel que passa la creació de circ a la ciutat. En aquest aspecte, Can Gassol juga un paper molt important perquè és aquest espai el que moltes companyies escullen per crear i desenvolupar els seus espectacles. Quim Fernández, regidor de cultura, afegeix que aquest bon moment creatiu està acompanyat per un augment d’espectadors. Nous públics que es poden trobar entre els més petits i joves que arrosseguen amb ells a pares i avis que també estan aprenent a gaudir del circ.

Escarlata Circus, Los Galindos, Daraomai, Sebas, Circ Vermut, Circ Bombeta són només els noms d’algunes companyies que han escollit Mataró per crear, algunes d’elles, de fet, nascudes a Mataró.

D’altra banda, l’Ajuntament com a membre de la Xarxa d’activitats culturals Transversal també participa a “De Mar a Mar. Pyrénées de Cirque”. Un projecte transfonterer que té com a objectiu millorar l’orientació, formació i suports a artistes de circ emergents. Fent-ho a través de la creació de vincles amb altres membres de la professió.

La ciutat celebra aquest dissabte 22 d’abril l’efemèride i tindrà com a epicentre de les activitats la plaça de l’Ajuntament.