Mataró Notícies

El concert de Barram, una bona opció per reposar després de la Nit Boja

El concert de Barram, una bona opció per reposar després de la Nit Boja

Betty Doñate

El pati de la Residencia de Sant Josep ha acollit aquest migdia el tradicional concert de Barram, que aquest any ha anat a càrrec del grup Aires del Montseny. La banda de música, una formació jove del Vallès Oriental, ha interpretat  pasdobles, ‘chotis’ i d’altres temes musicals tradicionals i perfectes per ballar en parella, tot i que aquesta vegada ha costat veure la gent al mig de la pista. Entre en els assistents al concert – més d’un centenar-  hi havia gent gran, famílies senceres o grups d’amics més joves, amb ganes d’escoltar la música de sempre o potser de buscar una mica de tranquil·litat després de la Nit Boja.

Avui, però, ha costat una mica que la gent més gran s’animés a ballar i això que és la que coneix millor aquests tipus de temes musicals. En un de les taules, hem trobat tot un referent de la dansa a Mataró,  Enriqueta Alum, qui va dirigir durant molts anys una escola a la ciutat i qui ara és coneguda també per ser la mare de la coreògrafa a fincada Londres Isabel Baquero. Alum ha presumit de mare – una mataronina de 104 anys – i ha alabat la qualitat del concert. "Intentem gaudir de tots els actes de la Festa Major i aquest concert no ens el perdem mai", ha dit Alum.

En acabar el concert, els músics d’Aires del Montseny han anat acompanyat una cercavila cap a la Basílica de Santa Maria, on a les dues havia de començar dos actes tradicionals. el Barram i la Repicada de campanes.