Mataró Notícies

El Museu d'Art Contemporani de Mataró inicia a Calella la itinerància del Fons Bassat

El Museu d'Art Contemporani de Mataró inicia a Calella la itinerància del Fons Bassat

Eli Solsona

El Museu d’Art Contemporani de Mataró inicia la seva itinerància amb una exposició a Calella. L’ajuntament vell de la ciutat maresmenca exhibirà a partir del dissabte dia 15 una mostra de 65 obres d’Albert Ràfols Casamada, del Fons Carmen i Lluís Bassat. Serà la primera vegada que part de les obres d’aquest fons es podran visitar fora de Mataró. Aquesta mostra s’ha concebut com a complementària de les que es presenten a la Nau Gaudí, on la Col•lecció Bassat s’exhibeix ordenada cronològicament i amb exposicions col•lectives. Aquesta exposició de Ràfols Casamada que es podrà veure a Calella, segons ha destacat Lluís Bassat, és una mostra de la voluntat de descentralitzar i difondre l’art català contemporani, per tal d’acostar-lo a la ciutadania.

L’alcalde i president del Consorci Museu d’Art Contemporani, Joan Mora, ha destacat que amb aquesta col•laboració la col•lecció surt de Mataró. Segons ha apuntat Mora, és un exemple del lideratge generós que vol exercir la capital del Maresme, contribuint a promocionar la comarca per visualitzar la feina que es fa conjuntament. Mora també ha apuntat que aquesta és la primera exposició que es farà fora dels límits mataronins, però ha manifestat que el Consorci està obert a compartir aquest fons amb més municipis.

En aquest mateix sentit, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, s’ha mostrat molt satisfeta que el seu municipi aculli aquesta exposició i ho ha considerat una gran oportunitat per donar valor afegit a la comarca i potenciar un tipus de turisme de qualitat. Candini ha agraït la generositat tant de Carme i Lluís Bassat com també de l’ajuntament de Mataró, i ha confiat que aquesta exposició sigui només l’inici d’una estreta relació.

La mostra de Ràfols Casamada que s’inaugurarà el dia 15 a Calella està formada per 65 obres a través de les quals es pot veure l’evolució del pintor entre 1955 i 2002.