Mataró Notícies

El nord-americà Joey de Francesco, cap de cartell de l'edició més consolidada de "A la vora del jazz"

El nord-americà Joey de Francesco, cap de cartell de l'edició més consolidada de "A la vora del jazz"

Cristina Salad

El Cicle a la Vora del Jazz es consolida com a festival de referència al Maresme amb una programació que ofereix sis concerts a quatre espais diferents de Mataró. L’Associació Jazz Maresme i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament coorganitzen el certamen que arriba a la quarta edició amb una programació que inclou algunes de les grans estrelles del jazz tant nacional com internacional. L’inaugural serà el 24 de març al Casal de l’Aliança amb un recital de la Big Band Jazz Maresme acompanyats per Tricia Evy. Un concert amb el que homenatjaran una de les grans veus del jazz de tots els temps: Ella Fitzgerald. De tota manera, el cap de cartell  serà un dels grans noms del jazz internacional, l’organista i trompetista nord-americà Joey De Francesco, en el que serà l’únic concert que farà a Espanya, dins de la seva gira europea. El Pati del Cafè Nou, el Celler Castellví i el Teatre Monumental són la resta d’espais en els que es podrà escoltar a alguns dels intèrprets més destacats del panorama jazzístic. Gerard Nieto, president de l’Associació Jazz Maresme, explica iniciatives com aquesta unides a les que ja promouen han dotat Mataró d’una programació de qualitat. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Quim Fernández apunta que la col·laboració entre entitats públiques i privades donen com a resultat projectes com aquest.

També Pau Manté des de la Casa de la Música, entitat que col·labora en l’organització del cicle, apunta que A la Vora del Jazz s’ha convertit en un referent i s’ha fet un lloc al calendari de música jazz a Catalunya. De fet,  “A la vora del Jazz” té per objectiu donar continuïtat a la tasca de difusió d’aquest gènere musical que durant tot l’any fa l’Associació Jazz Maresme a través de jam sessions i altres activitats relacionades amb el jazz.

El cartell d’aquest any el signa Ricard Jordà. En un homenatge a la música i els músics Les Luthiers, Jordà va construir una col·lecció de 22 instruments impossibles. Un d’ells, fet amb os, fusta, corda i ferro que recorda a un contrabaix, instrument molt habitual en les formacions de jazz és el que ha servit de base per crear el cartell de la quarta edició de A la vora del jazz.