Mataró Notícies

El portal digital maresme360.cat impulsa un concurs literari

El portal digital maresme360.cat impulsa un concurs literari

Eli Solsona

El portal digital maresme360.cat posa en marxa un concurs literari que vol partir de tres supòsits diferenciadors: proximitat, participació i eficiència. Així doncs, es pretén potenciar la proximitat perquè aquest concurs està adreçat sobretot als ciutadans del Maresme i, a més, els mateixos lectors podran votar els textos que més els agradin a través de les xarxes socials. Per participar al concurs cal tenir més de 18 anys i enviar el text per correu electrònic a concursliterari@maresme360.cat.

Josep Lluís Vidal, l’editor del portal maresme360.cat, explica que el concurs ofereix dues modalitats: contes breus i articles periodístics. En tots dos casos, i per tal d’afavorir la creació i la participació, l’extensió dels escrits no podrà superar les 1.500 paraules. La temàtica dels contes és lliure, mentre que la dels articles ha d’estar relacionada amb algun aspecte d’actualitat vinculat a la comarca del Maresme. El veredicte del concurs i lliurament de premis tindrà lloc en un acte públic a finals del mes de maig a Malgrat de Mar. L’acte s’acompanyarà d’una conferència del periodista Saül Gordillo i comptarà amb la presència dels responsables de maresme360 i els membres del jurat.

Es pot participar al certamen fins el 30 d’abril i es poden enviar un màxim de 3 treballs per a cada categoria. Pel que fa als premis, el primer classificat de cada modalitat rebrà un lot de llibres cedits per les editorials Gregal (Maçanet de la Selva), Palamedes (Vilobí d’Onyar) i Edicions de 1984 (Barcelona); un allotjament gratuït per un any per a una pàgina web o bloc cedit per CDmon (Malgrat de Mar); i la possibilitat de col•laborar durant tot un any a maresme360.cat amb articles o contes mensuals (segons categoria). Els autors guanyadors també seran objecte d’una entrevista. A banda, tant els treballs guanyadors com els finalistes seran publicats al mateix portal.