Mataró Notícies

Els alumnes del Montserrat Solà aprenen història del cinema creant vídeos

Els alumnes del Montserrat Solà aprenen història del cinema creant vídeos

Marc Rodriguez Sedano

L’escola Montserrat Solà ha presentat la segona edició del projecte ‘Animat’. Petites animacions fetes amb tècnica stop-motion, que han estat creades pels alumnes de sisè de l’escola amb l’objectiu de conèixer la història del cinema i aplicar els conceptes apresos de manera creativa. En grups de quatre, els estudiants han creat càpsules animades amb les que explicar les històries que volien. Des d’Indiana Jones fins a altres clàssics com la versió moderna de la caputxeta vermella. La professora de l’escola, Susanna Bacardí, assegura que l’experiència és molt positiva i aconsegueix que els alumnes es posin a prova amb una faceta tan artística com la del cinema.

Un procés creatiu que ha durant tot l’any i que ha constat de diverses fases: els estudiants primer havien de triar la idea, pensar com fer-la realitat i, finalment, gravar-la. En Pol és un dels alumnes que, treballant en equip, ha pogut crear un stop-motion i assegura que és una activitat divertida i útil, perquè combina teoria i pràctica.

La presentació de totes les peces que formen part de l’Animat s’ha fet a l’Espai del Mataró Art Contemporani de Can Palauet, on es podran veure fins al 9 de juliol.