Mataró Notícies

Els Capgrossos confien en la Gamma Extra per una Diada de Santes històrica

Els Capgrossos confien en la Gamma Extra per una Diada de Santes històrica

Marta Gómez Castellà

Mataró consolida la Diada Castellera de Les Santes i vol aconseguir que la d'aquest 2017 sigui històrica. La fita passa per descarregar el màxim nombre de castells de Gamma Extra. I per això els amfitrions Capgrossos de Mataró es plantegen portar a la Plaça de Santa Anna el proper 23 de juliol castells de 9 i també castells d'aquesta alta gamma. Els Capgrossos són conscients que en aquests moments es troben en el seu millor moment a tants pocs dies de Les Santes, com ha explicat Cugat Comas, cap de colla Capgrossos de Mataró.

Els Castellers de Vilafranca són habituals en aquesta diada des dels anys 90 i, conjuntament amb els Minyons de Terrassa, també convidats en aquesta actuació, preveuen portar els seus màxims objectius. Són aquestes dues colles precisament, les úniques que han aconseguit descarregar castells de Gamma Extra a Mataró i asseguren que repetirien. Amb aquestes grans estructures, doncs, es consolida així la Diada Castellera de Les Santes com a una de les més importants del territori del mes de juliol. Nani Matas és el cap de colla dels Minyons de Terrassa i Toni Bach el cap de colla dels Castellers de Vilafranca.

Per poder tirar endavant aquests grans castells cal molta gent als assajos. Així ho demanen des dels Capgrossos que reclamen a les camises que encara no han anat als assajos i també simpatitzants amb la colla que s'acostin al local per poder treballar els castells de gamma extra. Escoltem de nou Cugat Comas.

Els Capgrossos han programat fins a cinc assajos especials abans de Les Santes. La Diada tindrà lloc, com dèiem, el proper dia 23 de juliol i es podrà seguir en directe a través d'm1tv i Mataró Ràdio.