Mataró Notícies

Els Capgrossos se sumen a construir castells amb soca a l'antiga

Els Capgrossos van construir el 3d9f amb la soca a l'antiga durant la diada del seu aniversari. Foto: Capgrossos de Mataró

Els Capgrossos se sumen a construir castells amb soca a l'antiga

Clara Sanchez

Els Capgrossos implanten el sistema de “soca a l’antiga”, un nou mètode de col·locació dels membres que formen la pinya dels castells amb folre per millorar la seguretat dels castellers. La iniciativa la van començar a posar en marxa els castellers de Sants l’any passat i es va presentar, també el 2016, a la Jornada de Prevenció de Lesions en el món casteller. La voluntat d’aquest sistema, que passa per col·locar els braços amunt, enlloc de cap avall com es feia fins ara, des dels pisos que no porten cap peu a sobre, és protegir els castellers de lesions cervicals.

D’altra banda, aquest any s’ha implantat una nova mesura en l’àmbit social de la colla. Els nous membres han de guanyar-se la camisa blava. Per aconseguir aquest símbol d’unió a la colla, cal haver assistit un total de 15 assajos o actuacions. Un cop s’ha assolit aquesta xifra, durant l’assaig previ a l’actuació, es fa un lliurament de les camises. Una manera segons el cap de comunicació dels Capgrossos, Xavier Matas, que la colla conegui els seus nous membres i que aquests nous integrants se sentin més integrats.

A més, els Capgrossos han implantat un nou sistema d’assaig que consisteix en assajar només una meitat dels castells. Un mètode que serveix per adaptar es pràctiques al nombre d’assistents als assajos i que és possible gràcies a unes barres a les parets del local dels blaus que s’han instal·lat aquesta temporada.