Mataró Notícies

En directe

Els GospelSons tornen a les seves arrels amb un concert al Teatre Monumental

Els GospelSons tornen a les seves arrels amb un concert al Teatre Monumental

Clara Sanchez

GospelSons juntament amb el grup N’awlins Six presenten Back to the Roots, un retorn a les arrels de la música gospel i el jazz. Música que sonava als carrers, a les cases i a les vides de la gent de Nova Orleans a principi del segle XX. Una de les integrants de Gospelsons Mercè Caballero, ha estat l’encarregada de fer una recerca per conèixer precisament d’on neix el Gospel i poder traslladar aquests orígens al concert d’aquest vespre.

Tal com ha detallat als micròfons de Mataró Ràdio Mercè Caballero des de Gospelsons últimament s’han centrat sobretot en el gospel contemporani basat en la música que fan els predicadors actuals. Un fet que pot portar a oblidar una mica els orígens d’aquest estil musical és per això que han decidit tornar a les arrels, un exercici que els ha de permetre entendre millor la música i també fer-ne una interpretació més acurada.

GospelSons actuarà juntament amb N'awlins Six, un sextet format el 2017 amb socis de la cooperativa Musicop que busquen un espai on poder tocar un estil musical concret, el dixieland, una de les mares del jazz. Està format per una base rítmica de piano, contrabaix i bateria, i s'acaba de completar amb trompeta, saxos i flauta.