Mataró Notícies

Els més petits de Mataró es preparen per viure la 'bogeria' de la Tarda Guillada

Foto: Ajuntament de Mataró

Els més petits de Mataró es preparen per viure la 'bogeria' de la Tarda Guillada

Clara Sanchez

L’acte central de la tarda d'aquest dimecres 26 juliol serà la Tarda Guillada, la Nit Boja pensada per als més petits. L'acte, que començarà a les sis de la tarda, reproduirà la vetllada festiva de Les Santes amb la voluntat que els mataronins coneguin des de ben petits aquesta tradició i aprenguin a respectar-la.

Tot plegat començarà amb el “De parranda”, el Desvetllament Bellugós destinat als santeros més menuts de la casa. La Família Robafaves sortirà de l’Ajuntament i baixarà amb els nens i nenes la Riera, al compàs del Bequetero, que anirà repetint l’Agrupació Musical del Maresme; i cantant, comptant fins a 15 ben fort, saltant, i així fins a arribar a la plaça Santa Anna. Des de la Direcció de Cultura recomanen deixar el cotxet a casa o al servei de guarda que hi haurà al pati de la Residència Sant Josep (habilitat fins a les 10 de la nit), que també serà un punt de trobada per als nens i nenes perduts.

La convidada de la Família Robafaves, que manté el seu nom en la versió petita, que oferirà suc de taronja i galetes als nens i nenes tot plegat acompanyat amb la música i el bon rotllo del grup Roleguita & Boqueró.

Un cop la Família Robafaves entri a l’Ajuntament será el moment del foc. La Momeroteta, el Dragalió, i les colles que aquest any han convidat: els Diablons de Mataró, els Diables de Sant Cugat i els dracs infantils Espurnes del Montseny de Sant Celoni i Garrins de Cardedeu serán els protagonistes del Correguspira. És moment que tots vagin ben protegits  amb barret, roba de màniga llarga de cotó i molta prudència.

La pujada tabaladeta portarà cap a les 10 del vespre a tots els que hagin resistit la Tarda Guillada fins a l’espai firal del nou Parc Central, on la música i l’aigua centrarà la Ruixadeta.