Mataró Notícies

Els mataronins ja tenen hereu i pubilla: Òscar Pérez i Ènia Morgades

Els mataronins ja tenen hereu i pubilla: Òscar Pérez i Ènia Morgades

MataróNotícies.cat

La ciutat de Mataró torna a tenir hereu i pubilla 39 anys després: Òscar Pérez i Ènia Morgades. Els nous representants de la capital del Maresme van ser triats diumenge passat amb una gran festa al barri de l'Havana. La seva proclamació forma part d'una iniciativa veïnal que vol recuperar la tradició del pubillatge a Mataró. L’objectiu és que l'elecció tingui continuïtat i que a partir de l'any vinent es pugui incloure com a una activitat de la Festa Major de Les Santes. 

L’Associació de veïns de l’Havana i Rodalies va posar-se en contacte amb Foment de les Tradicions Catalanes fa uns mesos, després que un grup de sis nois i dues noies del barri els proposessin recuperar la tradició de l'hereu i pubilla a Mataró. Després de passar uns exàmens oficials sobre coneixements de Mataró i el Maresme, el passat 9 de juliol va fer-se pública la decisió del jurat.

A la mateixa festa, hi va assistir Amèlia Català, que va ser proclamada pubilla el 1978, l’última de la ciutat fins a aquest diumenge passat. Ara, els nous hereus de la tradició del pubillatge han de retornar a la tasca de representar la ciutat de Mataró arreu del país en diferents actes socials i culturals.

Tant l'Associació de Veïns de l'Havana com des de l'Ajuntament se senten orgullosos i consideren que ha valgut molt la pena recuperar el pubillatge a Mataró, com han explicat tan el president de l’entitat, David Morgades, com l’alcalde, David Bote.

L'entitat veïnal es planteja de cara a l'any vinent fer una campanya de difusió més potent per atreure a més nois i noies al pubillatge de Mataró i aconseguir que la tradició formi part de la Festa Major de Les Santes.