Mataró Notícies

Els secrets d'Els Pastorets, revelats al llibre "Qui sóc vull contar-vos 100 anys d’Els Pastorets de Mataró”

Els secrets d'Els Pastorets, revelats al llibre "Qui sóc vull contar-vos 100 anys d’Els Pastorets de Mataró”

Sergi Ruiz

“Qui sóc vull contar-vos... 100 anys d’Els Pastorets de Mataró” és el llibre que explica les interioritats del Centenari d’Els Pastorets de la Sala Cabanyes. Un llibre que es va presentar divendres al vespre, durant l’acte de cloenda de l’exposició “Qui sóc vull contar-vos...” al Museu de Mataró. Un total de nou autors analitzen el text de Ramon Pàmies a partir del qual es va crear el muntatge més tradicional de l’època de Nadal. El volum també recull les activitats que es van fer durant tot l’any passat per celebrar i commemorar aquests primers cent anys de representacions. Una obra que segons Anna Gené, presidenta de la Sala Cabanyes, vol explicar aspectes realicionats amb el teatre i la Sala, més enllà d’Els Pastorets.

Igual que amb la mostra, “Qui sóc vull contar-vos... 100 anys d’Els Pastorets de Mataró” fa un repàs de les escenografies, la música i els balls que acompanyen la capital del Maresme cada Nadal des de 1916. És per aquest motiu que Quim Fernández, regidor de Cultura de Mataró, creu que aquest llibre narra la història de la ciutat.

Un llibre que han escrit nou autors i en el qual han participat diversos col·laboradors en tasques de documentació. El dramaturg mataroní Toni Cabré ha estat un dels encarregats d’escriure un dels primers textos del llibre. Un text en què Cabré explica que Els Pastorets són una porta d’entrada al teatre. Una obra en la que, segons Cabré, “un cop hi caus, en quedes impregnat per sempre, encara que te’n distanciïs”.