Mataró Notícies

Jordi Tardà homenatjat en una exposició a Mataró

Presentació de l'exposició l'1 de febrer a l'antiga Fàbrica DAMM

Jordi Tardà homenatjat en una exposició a Mataró

Cristina Salad

Gairebé dos anys després de la mort de Jordi Tardà arriba l’exposició que homenatja el locutor i periodista. Una mostra que es podrà veure a partir del proper 10 de febrer a l’Ateneu de la Fundació Iluro. La idea dels promotors de l’exposició, la Societat Paraula de Stone i la Fundació Iluro, és ensenyar i divulgar la cultura del rock mostrant l’evolució d’aquest gènere musical des dels seus inicis els anys 50 fins a l’actualitat. La primera part de l’exposició la formaran objectes i peces únics que Jordi Tardà va anar aconseguint amb el pas dels anys, d’artistes que van dels catalans Pau Riba, Sau, Sopa de Cabra o El Último de la Fila, grups i artistes espanyols com Burning o Rosendo, fins a alguns dels grans noms de l’escena internacional com The Beatles, Metallica, Eric Clapton, Frank Sinatra i, òbviament, The Rolling Stones, grup per qui Tardà sentia autèntica devoció. Antoni Carbó, amic i company de Tardà durant molts anys és el comissari de l’exposició.

La segona part de la mostra està directament dedicada a recordar i homenatjar al locutor i periodista. Unes vitrines acolliran una selecció d’objectes íntimament lligats a Jordi Tardà. Fotografies de la seva infància i adolescència quan Tardà ja mostrava el seu amor pel rock i els primers actes musicals a discoteques. També s’hi exposarà material de la promotora Musical Gripau que va muntar amb Pep Costa i de la que s’ha recuperat material molt interessant de l’època.   

L’exposició s’ha dissenyat per fer-la oberta a tot tipus de públic. De fet, la Fundació Iluro vol fer de catalitzadora i ha fet una proposta pedagògica a partir del material de l’exposició. en aquest sentit, el president de la Fundació Iluro, Pere Carles explica que s’han preparat tallers pensats per acostar el rock i la cultura del rock a escoles i instituts.

L’exposició es fa en virtut d’un conveni de col·laboració que han signat recentment la Fundació Iluro i la societat Paraula de Stone que gestiona Romy Masferrer, esposa de Jordi Tardà i la seva companya en els seus afers musicals. Es podrà veure a la sala d’exposicions de l’Ateneu fins el 21 de maig. La presentació es va fer ahir a la tarda a l’antiga fàbrica DAMM de Barcelona. Un acte, en el transcurs, del qual es va visionar un missatge de Marcky Ramone, bateria component dels mítics The Ramones, en el que convidava a visitar l’exposició d’homenatge a Jordi Tardà.