Mataró Notícies

Judit Neddermann encapçala el nou Músiques Tranquil·les

Judit Neddermann encapçala el nou Músiques Tranquil·les

Cristina Salad

Judit Neddermann, Après Minuit amb Cece Gianotti i Pedro Javier González Trio són les tres primeres propostes que ha aprovat la comunitat del Músiques Tranquil·les. Són els tres primers concerts d’aquest nou model de cicle que s’està impulsant des de la Casa de la Música (organitzadors del festival) per renovar el festival musical d’hivern a Mataró. El nou model implica al públic en la presa de decisions, i per tant, en quins seran els artistes que tocaran en cada concert. A través de la comunitat que es va crear fa uns mesos es van fer propostes de concerts, unes més arriscades i altres més tradicionals. Finalment les validades han estat aquestes últimes. El públic de la comunitat no ha volgut arriscar i ha escollit a artistes coneguts, als que ja han vist abans. Per Yolanda Moreno, responsable de renovació del Músiques Tranquil·les, la garantia de qualitat de propostes conegudes ha passat per davant de la resta d’artistes proposats.

Des de l’organització, Yolanda Moreno es mostra sorpresa per les opcions que ha escollit la comunitat per encetar el cicle. De fet, assegura que les propostes més arriscades no han rebut la valoració que s’esperava, que la comunitat no ho ha tingut en compte. Els responsables del  Músiques Tranquil·les volen apostar per aquesta renovació estilística, no només en les formes sinó també en els artistes que han de passar pel festival. Això sí, només es podrà fer si es compta amb l’aprovació dels membres de la comunitat.

El passat mes de setembre s’estrenava aquest nou model de programació pel Músiques Tranquil·les. Un format que pretén allunyar-se de la idea de programació habitual amb la implicació dels públic potencial en la presa de decisions. A més, després d’onze edicions és converteix el cicle de tres mesos en una temporada anual que tingui continuïtat al llarg de tot l’any.