Mataró Notícies

La d'avui serà una Nit Boja 'especial, intensa i vibrant'

La d'avui serà una Nit Boja 'especial, intensa i vibrant'

Marc Rodriguez Sedano

Després de la crida, un cop donat el tret de sortida a la festa major, Mataró es prepararà per viure una nit absolutament boja. Els gegants seran els primers protagonistes en tornar a deixar l’Ajuntament camí de la Plaça Santa Anna. La família Robafaves sortirà de gresca per desvetllar-se amb els milers de mataronins que, com és habitual, ompliran els carrers de la Riera al ritme del Bequetero. El Desvetllament Bellugós començarà a dos quarts d’onze de la nit i enfilarà fins a Plaça Santa Anna mentre tothom compta fins a 15 gràcies als compassos que interpretarà l’Agrupació Musical del Maresme. Un himne mataroní que ja tenen ganes de ballar els gegants, tal com explica el geganter Joan Lorente.

Un cop a Plaça Santa Anna, hi haurà la Convidada de la Família Robafaves. Una petita pausa per agafar forces amb vi i galetes mentre soni el folk dels maresmencs Ebri Knight.

Una hora més tard serà el moment de tornar a l’Ajuntament Riera amunt, preparats per a la nit més negra de l’any. Tan negra que caldrà veure-hi amb el foc i la pirotècnia de les Diablesses, la Momerota, el Drac i els seus convidats, que aquest any seran els diables del Carmel, la Llàntia, els de Caldes de Montbui, el Ball diables de Roquetes, el Boc de Can Vernet i Godra. Una nit especial, tal com explica Alba Navarro, membre de les Diablesses.

Una vegada acabi la pluja de foc a la Plaça de l’Ajuntament, el so del tabal marcarà el camí cap al Parc Central, on a dos quarts de quatre de la matinada hi haurà la ruixada. La millor manera de fer passar la calor després del gran correfoc. Així, a l’espai firal del Nou Parc Central, tothom podrà remullar-se i ballar al ritme de la música. Precisament, discjòquei de la vetllada, Alguer Peran, ha detallat que posen novetats musicals però intenten que no sigui com una discoteca.

Una nit especial, intensa i vibrant. Així descriu Alguer Peran les sensacions que es viuen des de dalt de l’escenari, des d’on pot divisar la multitud ballant al ritme de la música que posa i remullant-se sota l’aigua que tant característica fa la ruixada.

Una estona abans haurà començat al passeig del Callao la #giraclub105 arriba a Mataró amb Dj Ernest Codina, Dj Héctor Mas i Món Dj. Una nit de música ballable i remescles dels temes més actuals, amb diversió assegurada. Un dels actes pensats per descongestionar l’activitat als actes tradicionals, com el Desvetllament, o la Ruixada.