Mataró Notícies

La Fundació Iluro obrirà al públic la Casa Coll i Regàs

La Fundació Iluro obrirà al públic la Casa Coll i Regàs

Marta Gómez Castellà

La Casa Coll i Regàs estarà oberta al públic aquest 2017. Coincidint amb l'Any Puig i Cadafalch la ciutat de Mataró vol homenatjar al mataroní il·lustre i constructor, ara fa 120 anys, de la mateixa Casa Coll i Regàs. La Fundació Iluro i el propi Ajuntament estan compromesos en reobrir doncs aquest espai, del qual se n’ha restaurat recentment la façana. Ho van anunciar el president de la Fundació Iluro, Pere Carles, i el regidor de Cultura, Quim Fernàndez.

Declaracions que es van fer aquest diumenge des de dins de la Casa Coll i Regàs en un programa especial dedicat a l'Any Puig i Cadafalch fet per La Xarxa en col·laboració d'aquesta casa, m1tv. En el transcurs del programa es va poder parlar amb l'Associació d'Amics de Puig i Cadafalch, es van descobrir els diferents edificis modernistes i es va intentar apropar la figura de Puig i Cadafalch en totes les seves vessants. Algunes d'elles el van portar a la fama internacional. Esteve Mach, president Associació cultural Amics Puig i Cadafalch.

Un extens programa d'actes commemoraran els 150 anys del naixement del mataroní Josep Puig i Cadafalch i dels 100 anys de la seva proclamació com a president de la Mancomunitat de Catalunya. Actes que s'aniran anunciant a través d'Internet.