Mataró Notícies

La història del màrtir Cugat, vinculada amb les Santes, a Mataró

La història del màrtir Cugat, vinculada amb les Santes, a Mataró

Clara Sanchez

La Capella dels Dolors serà escenari aquest proper 23 de juliol de la lectura dramatitzada de l’obra sobre el màrtir Cugat, que va ser qui va instruir en el cristianisme a les Santes de Mataró Juliana i Semproniana. La representació, nascuda al claustre del monestir de Sant Cugat, arriba a Mataró de la mà de Josep Lladó. Segons ha explicat a Mataró Ràdio, l’any 2014 va veure l’obra per primera vegada i considerar oportú que es pogués representar a la capital del Maresme.

Es tracta d’un text escrit per Josep M. Jaumà que narra la història d’un home que comença sent un fidel braç executor de l’Imperi romà, i acaba convertint-se en un defensor del poble oprimit. La direcció de la representació que tindrà lloc a la Capella dels Dolors va a càrrec de Josep Maria Cusachs, que explica que en aquesta versió hi apareixen més representades Santa Juliana i Santa Semproniana, i s’interpretaran alguns fragments de la Missa de les Santes.

L’acompanyament musical anirà a càrrec de membres de l’Orquestra de Mataró, dirigits per Clàudia Dubé. El preu de l’entrada és de 5 euros, que es destinaran íntegrament a Càritas Interparroquial de Mataró.