Mataró Notícies

La Missa de les Santes, acte central del dia de les patrones

La Missa de les Santes, acte central del dia de les patrones

MataróNotícies.cat

La missa de les Santes que tindrà lloc a les 10 d'aquest matí a la Basílica de Santa Maria serà el punt àlgid del dia. Una peça que es va estrenar fa 170 anys de la mà de mossèn Manuel Blanch i que interpretarà un cor acompanyat d’una orquestra. Aquest any, Lluís Carné dirigirà l’orquestra que li posaran veu la Lídia Martínez, la Laura Vila, l’Hèctor Ortin i el Josep Pieres.

“Missa de Glòria” és la peça musical que sonarà demà a la Basílica i representa els 170 anys d’una obra que continua encara vigent. El mossèn Manuel Blanch, autor de la peça, es va deixar influenciar per les corrents musicals i els compositors de l’època. És també, una peça que va dedicada exclusivament a Mataró i que sona només per les Santes.

És doncs, l’acte religiós més important de les Santes que sempre se celebra a Santa Maria el 27 de juliol a les 10del matí en honor a les Santes, com a protectores de la ciutat de Mataró. L’any 1848 es va interpretar per primer cop aquesta peça, que s’ha anat interpretant cada 27 de juliol de manera gairebé continuada. És també una peça molt complexa influenciada per romanalles de la música litúrgica i religiosa.

Acabat l’ofici repicaran les campanes i les relíquies de les Santes sortiran de la basílica, rebran homenatge per part de les autoritats, de l’Àliga de Mataró i de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró. Finalment hi haurà una volada de coloms.

Etiquetes: