Mataró Notícies

La Nit Boja se salva de la pluja i permet els mataronins gaudir de la festa

L'Escapada a Negra Nit. Foto: Ajuntament,

La Nit Boja se salva de la pluja i permet els mataronins gaudir de la festa

MataróNotícies.cat

Després de la pluja que ha fet endarrerir i fins i tot suspendre alguns esdeveniments de Les Santes, el ritual de la nit més boja de l’any s’ha pogut dur a terme sense cap problema aquest dimarts a la nit. La Nit Boja ha començat amb el Desvetllament Bellugós, on La Riera ha comptat innumerables vegades fins a 15 a ritme de l’Agrupació Musical del Maresme, donant pas tot seguit als Ebri Knight, que s’han apoderat de la Plaça Santa Anna. Després d’una hora intensa d’actuació, en Robafaves i la seva família havien de tornar al punt de partida, i ho han fet acompanyats de milers de persones que pujaven La Riera a base del Bequetero. El Desvetllament Bellugós ha arribat a concentrar un total de 12.400 persones a l’hora del seu inici entre La Riera i la Plaça Santa Anna. 

Abans de ruixar-se amb aigua, ha estat el torn de la ruixada amb foc: l’Escapada a Negra Nit, on s'han cremat quilos i quilos de pólvora pels carrers del centre de Mataró. El seguici, encapçalat per la Momerota, la Momeroteta, el Drac, Les Diablesses i els convidats d’enguany, han fet ballar amb espurnes tots els assistents.

Després del foc, el ritme ha seguit amb la Pujada Tabalada fins al Nou Parc Central, que s'ha convertit en una gran festa musical passada per aigua, una aigua que per sort no ha provingut per part dels núvols.

Tot això dins d’una coordinació que vetllava per la seguretat dels presents amb un control d’accés que s’ha posat en marxa per primera vegada i que la gent ha valorat positivament.

Etiquetes: