Mataró Notícies

La Plataforma Blanc i Negre es reconverteix en una plataforma de divulgació històrica

La Plataforma Blanc i Negre es reconverteix en una plataforma de divulgació històrica

Clara Sanchez

La Plataforma Blanc i Negre, instal·lada al Cafè Nou, va fer els seus primers passos com una companyia de teatre històric però s’està reconvertint en una plataforma de divulgació històrica. La companyia, integrada per professionals de diferents branques, escull una temàtica històrica i aprofita cada pas de documentació per proposar una activitat. Des d’ara amplien el seu ventall i a banda d’una obra de teatre, també proposen una exposició amb el material gràfic que han recopilat, tallers, cinefòrums i conferències amb els testimonis que han entrevistat.

Tal com ha detallat un altre dels membres de la Plataforma Blanc i Negre, el seu director i dramaturg, Marcel Vilarós, explica que les seves propostes culturals aprofiten els fluxos de públic. Aquells que visiten l’exposició o van a veure l’obra de teatre es poden interessar per la xerrada o el cinefòrum. A més detalla que el tema històric que proposen com a eix central és el principal reclam.

Fins al moment han escollit temes i personatges històrics ben diversos, des de la figura de l’escriptor Lewis Carroll, la guerra civil espanyola, les pintures rupestres o el projecte que tenen actualment entre mans, els indianos a Catalunya.