Mataró Notícies

La Revista Valors rebrà la Distinció Òmnium

La Revista Valors rebrà la Distinció Òmnium

Eli Solsona

La Distinció Òmnium 2013 serà per a la Revista Valors. Aquest guardó que atorga Òmnium Mataró-Maresme anualment, reconeix la tasca de persones o entitats mataronines en favor de la llengua, la cultura i el país. Aquest any qui rebrà aquesta distinció serà la Revista Valors, codirigida per Joan Salicrú i Maria Coll. El reconeixement coincideix amb el desè aniversari de la publicació, que ha arribat als 100 números. Maria Coll explica que han rebut amb molta satisfacció la notícia i ho interpreten com un reconeixement d’Òmnium a tot el col•lectiu que fa possible la Revista Valors.

Òmnium ha volgut premiar la Revista Valors per “ser un projecte originat i impulsat per voluntaris” i per “insistir en la necessitat de reflexionar sobre els valors, idea que emergeix amb força en una situació com l’actual”. També s’ha distingit la publicació pel seu dinamisme, originalitat, persistència i capacitat d’implicar gent molt diversa, així com l’espai multiplataforma que s’ha bastit a l’entorn de la publicació per reflexionar entorn els valors humans (una jornada anual entorn un valor concret, presentacions de llibres, un programa de ràdio i diferents produccions audiovisuals...).

La Distinció Òmnium 2013 es lliurarà el proper 27 de juny a les 8 del vespre a la seu d’Òmnium Mataró-Maresme, al carrer Argentona. Aquesta distinció es lliura des de 1997 i, entre molts altres, l’han rebuda Guillermina Peiró, la Sala Cabanyes, la colla castellera Capgrossos de Mataró, Josep Fradera, Maria Lluïsa Circuns o el recentment desaparegut Josep Maria Ferrer i Gibert.