Mataró Notícies

La Rua de Carnestoltes sortirà de la plaça de Cuba i el Sant Sopar es farà a la plaça de la Peixateria

La Rua de Carnestoltes sortirà de la plaça de Cuba i el Sant Sopar es farà a la plaça de la Peixateria

Cristina Salad

Un nou recorregut de la Rua de Carnestoltes, nova ubicació del Sant Sopar a la Plaça de la Peixateria o els canvis a l’enterro de la sardina. Són només algunes de les novetats amb les que arriba el Carnestoltes aquest 2017. Una festa que escalfa motors i que viurà els dies de màxim esplendor el proper cap de setmana. En total s’han programat més d’una trentena d’actes per a totes les edats. Des dels més petits pels que es el ball infantil el diumenge 26 de febrer al migdia, fins els més grans que viuen en residències o assisteixen a centres de dia, que guarniran els seus espais i han organitzat un concurs de disfresses. Sa Majestat en Pellofa XXXIX serà el fil conductor de la festa i assistirà a tots els actes. Per mantenir un únic relat i no perdre fils pel camí, aquest any el rei dels pocasoltes farà la seva aparició al Pati del Cafè Nou, on serà rebut pels Botargues, la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme, la Momerota i la Momeroteta. Tots junts baixaran en comitiva fins a l’Ajuntament on en Pellofa farà el seu pregó. Pol Martínez i José Sánchez són els directors artístics del Carnestoltes.

La rua del dissabte a la tarda també es modifica substancialment amb sortida des de la Plaça de Cuba (fins l’any passat sortia de la plaça Alexander Fleming) i arribada al Parc Central on es farà el repartiment de premis. El ball de la nit també canvia i es trasllada a la Plaça Santa Anna, a partir de les 21.30h.  El Sant Sopar i l’enterro de la Sardina. José Sánchez explica que s’han canviat les actuacions per fer-ho més amè i que arribi a tots els públics.

Gairebé una vintena d’entitats participen activament a la Comissió de Carnestoltes per preparar el programa d’actes. El cartell d’aquest 2017 és obra del valencià Vicent Ramon i està basat en el rei de la baralla de les cartes espanyoles. Substitueix el garrot per una sardina, element simbòlic del Carnestoltes i la Quaresma.