Mataró Notícies

La Tarda Guillada fa gaudir els més petits amb balls, foc i aigua

La Tarda Guillada fa gaudir els més petits amb balls, foc i aigua

Marc Rodriguez Sedano

Ja ha arrancat la Tarda Guillada, l’acte central de la tarda d’avui, dia 26. Es tracta de la Nit Boja pensada per als més petits. Així, acte per acte es reprodueix la vetllada festiva més seguida pels mataronins amb la voluntat que des de ben petits, tothom conegui aquesta tradició i aprenguin a respectar-la.

Tot plegat ha començat amb el “De parranda”. A les sis de la tarda i avui, per sort, sense pluja, a l’Ajuntament s’ha iniciat el Desvetllament Bellugós destinat als santeros més menuts. La Família Robafaves ha deixat l’Ajuntament i ha tornat a baixar la Riera al compàs del Bequetero, però aquesta vegada acompanyats de nens i nenes. L’Agrupació Musical del Maresme ha anat tocant cada un dels compassos de l’himne festiu, mentre tothom comptava fins a 15 ben fort, alhora que anaven ajupint-se i saltant ben amunt. Un recorregut que, com és habitual, ha anat a desenvocar a la plaça de Santa Anna.  

La convidada de la Família Robafaves, que manté el seu nom en la versió petita, oferirà suc de taronja i galetes als nens i nenes tot plegat acompanyat amb la música i el bon rotllo del grup Roleguita & Boqueró.

Per cert, que, com que encara s’han de desenvolupar la resta d’actes, la  Direcció de Cultura recomana deixar el cotxet a casa o al servei de guarda que hi haurà al pati de la Residència Sant Josep (habilitat fins a les 10 de la nit), que també serà un punt de trobada per als nens i nenes perduts.

Un cop la Família Robafaves entri a l’Ajuntament serà el moment del foc. La Momeroteta, el Dragalió, i les colles que aquest any han convidat: els Diablons de Mataró, els Diables de Sant Cugat i els dracs infantils Espurnes del Montseny de Sant Celoni i Garrins de Cardedeu serán els protagonistes del Correguspira. És moment que tots vagin ben protegits  amb barret, roba de màniga llarga de cotó i molta prudència.

La pujada tabaladeta portarà cap a les 10 del vespre a tots els que hagin resistit la Tarda Guillada fins a l’espai firal del nou Parc Central, on la música i l’aigua centrarà la Ruixadeta.