Mataró Notícies

Les biblioteques Antoni Comas i Pompeu Fabra faran 'un viatge en el temps' aquest Sant Jordi

Les biblioteques Antoni Comas i Pompeu Fabra faran 'un viatge en el temps' aquest Sant Jordi

Clara Sanchez

Les biblioteques públiques de la ciutat, l’Antoni Comas i la Pompeu Fabra, celebren el Sant Jordi a Mataró conjuntament amb una parada a la plaça de Santa Anna. Com cada any s’instal·len al centre de la ciutat per apropar l’activitat dels seus equipaments a la ciutadania i en especial a les escoles. Al llarg dels tres dies de la fira de Sant Jordi, el 21, el 22 i el 23 d’abril, proposen activitats diverses. Una d’elles és la biblioteca a cel obert destinada a les escoles de la ciutat, que tindrà lloc el divendres al matí i que ofereix lectures per a totes les edats. També s’ha preparat el “Sant Jordi a les escoles”, que obre les portes dels dos equipaments als centres de la ciutat.

L’activitat central que han organitzat les biblioteques en el marc de Sant Jordi és l’hora del conte, que tindrà lloc divendres a la tarda. Serà una hora del conte especial que anirà dedicada a l’arquitecte Josep Puig i Cadafach, que aquest any se celebren 150 anys del seu naixement i 100 de la presidència de la Mancomunitat. Es farà una mena d’espectacle per als nens i nenes sota el títol “Un viatge en el temps”.

També vinculat amb Sant Jordi, la Biblioteca Antoni Comas celebrarà un cop passada la diada el Sant Jordi Criminal. Una cita en la que es fan diverses activitats al voltant de la novel·la negra, el gènere preferit dels usuaris d’aquest equipament. Aquest any està previst que la jutgessa Graciela Moreno i l’investigador privat Vicente Corachán Salinas presentin els seus respectius llibres. També es farà un joc de rol en el que es simularà un assassinat i amb les entrevistes a personatges que representaran els testimonis s’haurà de resoldre el misteri, amb l’ajuda de l’investigador. Les activitats del Sant Jordi criminal se celebren després de Sant Jordi, a partir del dia 25 d’abril a la biblioteca Antoni Comas.