Mataró Notícies

Les corals Espígol i Primavera per la Pau porten la Missa Criolla a Sant Josep

Les corals Espígol i Primavera per la Pau porten la Missa Criolla a Sant Josep

Betty Doñate

Les corals Espígol i Primavera per la Pau oferiran aquesta nit a l’Església de Sant Josep un concert molt especial: la Missa Criolla d’Ariel Rodríguez. Es tracta d’una obra creada als anys seixanta que està dedicada a dues monges alemanyes, Elisabeth i Regina Brückner, que van ajudar els presoners d’un camp de concentració nazi portant-los aliments. A més de perquè té aquest factor emocional, la Missa Criolla és diferent perquè reuneix els elements propis de la música litúrgica, però s’interpreta amb instruments típics de països llatinoamericans, com l’Argentina. segons ha explicat el director de la Coral Primavera  Per la Pau, Xavier Rodón.

Aquesta és la primera vegada que les corals Espígol i Primavera per la Pau interpreten juntes una missa criolla. Però totes dues ja tenen experiència amb la música tradicional de Llatinoamericana, com ha recordat Rodon, qui dirigeix el concert d’avui junt amb Quim Manyós, director de la coral Espígol.

En la seva actuació, les corals estaran acompanyades pels músics del grup Tinaja i dos solistes: Joan Ramon Gracieta i Juan Ramon Beltran. El concert, que és gratuït, començarà a les nou a l’Església de Sant Josep.