Mataró Notícies

Les Esmandies acull la 5ª Mostra de Gegants

Les Esmandies acull la 5ª Mostra de Gegants

Marta Gómez Castellà

Gegants, gegantons, capgrossos, nans i diferents figures de la cultura popular mataronina. Això és el que es pot trobar des d'ahir al Casal de barri de Les Esmandies. La cinquena edició de la mostra ja ha donat el tret de sortida i s'allargarà fins el proper dia 22 de juliol. Un total de 188 figures s'han col·locat dins del Casal i s'ha hagut d'aprofitar qualsevol dels espais, fins i tot les escales.

Els més petits han estat els protagonistes de la primera jornada de la Mostra. La majoria han buscat el gegant de la seva escola, el del seu barri o el seu preferit. I és que Mataró té una cultura gegantera molt elevada.

Més d'una cinquantena de persones no s'han volgut perdre l'obertura de portes del casal, que ha comptat amb l'actuació de Dimecres Flabiol i una ballada de gegants.

Una de les particularitats d'aquest any és que la Mostra compta amb l'exposició de les figures del Carnestoltes de Mataró.

A més a més de la Mostra de Gegants i Cultura Popular Mataronina des de l'Associació de Veïns del barri s'ha organitzat un conjunt d'activitats paral·leles per descobrir tot el món geganter. Així, tallers, narració de contes, balls de gegants i assajos de les diferents colles conformen tot un programa d'actes per gaudir del juliol i escalfar motors per Les Santes.