Mataró Notícies

Les Santes escalfen motors al Passeig del Callao amb gòspel i havaneres

Les Santes escalfen motors al Passeig del Callao amb gòspel i havaneres

MataróNotícies.cat

El Passeig del Callao va ser l’escenari aquest dilluns a la nit de dos dels actes més multitudinaris previs a la inauguració oficial de Les Santes: un concert de ‘gospel’, a càrrec del grup mataroní GospelSons, i la tradicional cantada d’havaneres, protagonitzada aquesta vegada per Peix Fregit i Les Anxovetes. La cantada d’havaneres va anar acompanyada, com sempre, de l’esperat rom cremat, que cada any preparen voluntaris de la ciutat  i que ahir va tornar a esgotar-se ràpid.  

L’ambient festiu va començar a la tarda, amb el concert de GospelSons, grup que dirigeix Georgina Blanch i que va saber transmetre al públic l’energia i el ritme que els caracteritza. Tot un èxit per a aquest grup mataroní que va prometre al públic tornar l’any que ve per Santes.

La festa, però, va arribar al seu moment àlgid a la nit, amb la cantada de les havaneres i el rom cremat. Aquest any, la música ha anat a càrrec de Peix Fregit, formació amb tres veus, guitarra i acordió, i de Les Anxovetes, grup amb tres veus femenines. Milers de persones de totes les edats es trobaven al passeig del Callao o a la platja esperant les cançons més populars d’aquest gènere propi dels mariners, com El meu avi o La Bella Lola, deixant constància que la cantada d’havaneres és un dels actes més esperats de Les Santes.

Molts dels assistents coneixien bé els temes. No va ser el cas de l’alcalde de Mataró, David Bote, que va assistir ahir a la cantada d’havaneres per comprovar que tot sortia bé i que va preferir no cantar 'La Bella Lola' perquè no se sabia la lletra, segons va explicar entre rialles als companys de m1tv, que aquesta setmana estan fent un programa especial diari de Les Santes.