Mataró Notícies

"L'Home Inacabat", homenatge a Puig i Cadafalch, al Cicle Fet a Mataró

"L'Home Inacabat", homenatge a Puig i Cadafalch, al Cicle Fet a Mataró

Sergi Ruiz

Una companyia de teatre independent organitza un homenatge clandestí a Josep Puig i Cadafalch el 1967, l’any del centenari del seu naixement i en plena època franquista. Aquest és el punt de partida de l’obra teatral “L’home inacabat”, que inaugurarà el 15 de setembre la nova edició del Cicle Fet a Mataró. Un espectacle escrit i dirigit pel dramaturg mataroní Pere Anglas i produït per la Direcció de Cultura de Mataró. Un muntatge que segons el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, vol donar a conèixer la vessant més desconeguda de l’arquitecte, historiador de l’art i polític mataroní. Ho farà recorrent moments clau de la vida de Puig i Cadafalch, com la seva època d’estudiant o el seu retorn de l’exili. Xavier Alomà, Edu Gibert i Josep Minguell encarnaran el personatge de Puig i Cadafalch en tres moments de la seva vida: la joventut, la maduresa i la vellesa. Clara de Ramón donarà vida a un personatge basat en Maria Aurèlia Capmany, una dóna feminista i d’esquerres clau en el desenvolupament cultural del país als anys 30 i 60. Una obra en què Pere Anglas vol posar llum sobre l’home que hi havia darrera del polifacètic mataroní. Escoltem Joaquim Fernàndez i Pere Anglas.

Anglas explica que el títol de l’obre, “L’home inacabat”, prové de les memòries de Puig i Cadafalch on es definia com un home incomplet que, per exemple, preferia l’esbós que l’obra acabada. Anglas ha estat sis mesos documentant-se per l’obra. Un coneixement que no es quedarà a Mataró, ja que es preveu que el muntatge giri per tot Catalunya per donar a conèixer així la figura de Puig i Cadafalch arreu del país.

“L’home inacabat” es representarà a Can Gassol el 15, 16, 17, 22, 23 i 24 de setembre. Les entrades costaran 6 euros i es podran adquirir a la Direcció de Cultura, al web entradesmataro.cat i a la taquilla des d’una hora abans de l’espectacle.