Mataró Notícies

Lluís Josep Comeron, nou Membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català

Lluís Josep Comeron, en una imatge d'arxiu

Lluís Josep Comeron, nou Membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català

Marta Gómez Castellà

El mataroní Lluís Josep Comeron serà nomenat demà mateix com a un dels nous Membres d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català. El director, guionista, compositor musical i autor de diverses novel·les i obres de teatre serà distingit conjuntament amb Pedro Balañá Forts, el productor Joan Bas, el crític i ex delegat de cinematografia del Departament de Cultura de la Generalitat i ex director de la Filmoteca, Antoni Kirchner, i l'actriu Mercè Sampietro.

Comeron ha escrit els guions de diferents pel·lícules d'èxit com 'Estambul 65', dirigida per Antonio Isasi. L'any 1963 va dirigir la seva primera pel·lícula amb el títol 'Escuadrilla de vuelo' i des de llavors va dirigir altres films de gran reconeixement al món cinematogràfic com 'Larga noche de julio', 'Puzzle', 'La revolta dels ocells o 'Una família decente'. La seva última pel·lícula va ser 'L'altra cara de la lluna', rodada l'any 2000.

L'acte de nomenament als nous membres d'honor de l'acadèmia es farà demà dijous, a les 12 del migdia al Palauet Albéniz de Barcelona. En el mateix acte es farà una foto de família amb els nominats i nominades a la novena edició dels Premis Gaudí.