Mataró Notícies

Més d'un miler de persones ja han fet les rutes guiades de Mataró aquest estiu

Una de les rutes inclou la visita a la Nau Gaudí.

Més d'un miler de persones ja han fet les rutes guiades de Mataró aquest estiu

Marc Rodriguez Sedano

Un total de 1.165 persones han gaudit de les rutes guiades a Mataró els mesos de juny i juliol. Es tracta de 12 propostes diverses que volen descobrir el patrimoni cultural de Mataró, tant als ciutadans com als turistes. Les rutes guiades es poden realitzar durant tot l’any, però el número de visitants s’incrementa amb les vacances d’estiu. El llegat modernista de Puig i Cadafalch, el conjunt barroc de la Capella dels Dolors o el Clos Arqueològic de Torre Llauder són només alguns exemples de tots els punts d’interès que es poden conèixer a Mataró. La regidora de Promoció Econòmica, Dolors Guillén, afirma que aquest miler de visitants són "una noticia positiva" per a la ciutat, sobretot perquè "ja no es concentra el turisme a l’agost, sinó que cada vegada hi ha més gent interessada en la ciutat i la visiten durant la temporada d’estiu".

Segons Guillén, el bon balanç de visites registrades durant els dos primeres mesos d’estiu responen a l’aposta en matèria de promoció de la ciutat. S’han incrementat les visites guiades i, aquest any, s’han afegit 45 noves visites guiades en francès i anglès per cobrir la demanda de visitants estrangers. Encara sense dades oficials, la regidora de Promoció Econòmica es mostra satisfeta amb les sensacions inicials. Guillén creu que "és positiu que cada vegada hi hagi més gent que s’interessi per la ciutat, s’informi sobre les opcions culturals i les visiti".

El 40,48% dels visitants eren de Mataró; el 46,38% de la província de Barcelona i un 1,45%, estrangers, segons dades de l'Ajuntament. Del total de visitants, els turistes que dilluns passat havien fet les rutes guiades amb audioguia, 58 han estat italians; 18 francesos i cinc argentins.

El consistori també va obrir aquest any un nou punt d’informació turística al Centre Cívic Cabot i Barba, just davant de l’estació de RENFE. Es tracta d’un nou lloc on informar els turistes, aprofitant que es troba en un emplaçament cèntric i amb molta afluència de gent. L’aposta de promoció de la ciutat s’ha incrementat també amb rutes teatralitzades i noves activitats nàutiques. Tota aquesta oferta cultural de rutes guiades, visites i activitats es pot consultar a la plana web de l’Ajuntament.