Mataró Notícies

Mataró tornarà a tenir un Sant Jordi ple d'activitats

Mataró tornarà a tenir un Sant Jordi ple d'activitats

Clara Sanchez

La Diada de Sant Jordi cau aquest any en diumenge. Tot i això es preveu una jornada plena d’actes que combinen cultura i tradició. Més de 50 activitats pensades per a tots els públics dedicades al foment de la lectura i als llibres. Com cada any el dia 19 es farà l’acte institucional enguany protagonitzat per Isabel Clara Simó, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2017. Pel que fa a la fira del llibre es podrà visitar des de divendres 21 d’abril al matí i s’allargarà fins al diumenge 23. Tal com ha detallat el regidor de cultura, Quim Fernández, el fet que la Diada de Sant Jordi caigui en diumenge permet que molts la puguin viure més intensament, tot i que a vegades repercuteix negativament en les vendes, especialment les de roses.

El fet que Sant Jordi caigui en diumenge fa que la Diada tingui alguns canvis, com per exemple la Diada Castellera que enlloc de celebrar-se com cada any a la tarda, es farà a les 12 del migdia. D’altra banda, el Llibre Gegant de Contes que ja arriba a la 41a edició, enlloc de celebrar-se a Santa Anna com l’any passat, torna al Pati del Cafè Nou. Des de les 11 fins a les 14 h, diferents artistes de la ciutat il·lustraran sobre paper les aventures que vulguin explicar els nens i nenes de Mataró. A 2/4 de 12 començarà el Correconte del Drac i el Dragalió, que aniran en cercavila de foc des de l’Ajuntament fins al Pati del Cafè Nou per afegir-se a la celebració del Llibre Gegant.

L’activitat continuarà a la tarda i a partir de 2/4 de 6 se celebrarà la Trobada de gegants, gegantes i nans de Mataró amb la participació de prop d’una cinquantena de gegants i capgrossos. La festa del llibre i de la rosa s’acabarà amb la Fogonada, l’acte més genuí de la Diada en què el Drac de Mataró és el protagonista d’una versió adaptada de la llegenda de Sant Jordi, que començarà a les 22 h. Acabada la Fogonada, la festa continuarà amb el concert de música tradicional a càrrec de La Coixinera. Un any més, Mataró Ràdio i m1tv es desplaçaran fins a la plaça de Santa Anna, des d'on oferiran un programa especial conjunt en directe des de les 11 h fins a les 14 h.