Mataró Notícies

Neix set30maresme, un nou setmanari comarcal de pagament

Neix set30maresme, un nou setmanari comarcal de pagament

Eli Solsona

A partir d'aquest divendres ja es pot trobar als quioscos el primer número del setmanari set30maresme. Es tracta d’una nova publicació comarcal, de pagament, i que es pot trobar a 230 punts de venda de tots els municipis del Maresme. Té una tirada inicial de 6.000 exemplars, s’autodefineix com un periòdic “democràtic, plural, independent i en català” que neix amb la voluntat de cohesionar i crear llaços entre els 30 pobles de la comarca, a més a més d’omplir un buit informatiu.

Pep Masó, director i editor del set30maresme, explica que malgrat la crisi econòmica i el mal moment pel que passa el món del periodisme, s'ha volgut llençar a tirar endavant aquesta iniciativa perquè creu que el projecte és engrescador i té un públic potencial. El nou setmanari es finançarà amb publicitat, vendes als quioscos i subscripcions. L’editor i director del set30maresme explica que la voluntat del setmanari és prioritzar la versió paper, posant especial interès en la reflexió. La immediatesa es podrà trobar al portal d’internet que es posarà en marxa les properes setmanes.

Els periodistes que conformen la plantilla d’aquest nou setmanari combinen joventut i experiència en mitjans de proximitat comarcal com Mataró Ràdio, Televisió de Mataró, Capgròs o El Punt, entre d’altres.

 Entre els col•laboradors que signen articles d’anàlisi i opinió en aquest primer número destaquen, per exemple, els periodistes Joan Catà, Espartac Peran o Carles Prats, i el filòsof Josep Maria Terricabras.