Mataró Notícies

#operaciosantes: els Capgrossos fan una crida a la participació de la colla

#operaciosantes: els Capgrossos fan una crida a la participació de la colla

Betty Doñate

Els Capgrossos de Mataró han iniciat una campanya a les xarxes socials amb el lema #operaciosantes per aconseguir que participin més membres de la colla, tant als assajos com a les actuacions que tenen programades les setmanes prèvies a Les Santes. D’aquesta manera, els blaumarins volen assegurar-se que seran prou castellers quan, per la Festa Major, hagin d’aixecar castells de gamma extra, com la torre de 9 amb folre i manilles, un dels seus objectius per a Les Santes d’aquest any.  

El cap dels Capgrossos, Cugat Comas, ha demanat a la colla que es comprometin a assistir als assajos, ja que les últimes setmanes hi ha hagut poca assistència. I això pot ser un problema de cara la construcció de castells més complexos o de més alçada. El secretari de comunicació dels Capgrossos, Albert Rubí, ha explicat a Mataró Ràdio que confien que d’aquesta manera es garantirà que hi haurà prou camises blaves a plaça quan arribi el dia.

Rubí ha fet aquestes declaracions mentre feia balanç de la darrera actuació dels Capgrossos, que va tenir lloc divendres passat al vespre durant les festes del barri del Palau. Aleshores, van aixecar tres castells de 7, unes construccions que, amb només 100 persones, són fàcils de carregar, segons ha recordat Rubí. 

Amb aquesta campanya, els Capgrossos esperen reunir més castellers aquest cap de setmana a les festes de Premià de Mar i el següent al Poble Sec, a Barcelona. La idea és que la campanya es faci visible sobretot a través de les xarxes socials de la colla, és a dir, a través del Facebook, Twitter i Instagram.