Mataró Notícies

Pere Tió relata el temps que el pintor Torres-Garcia va viure a Mataró

Pere Tió relata el temps que el pintor Torres-Garcia va viure a Mataró

Cristina Salad

El Museu Arxiu Santa Maria presenta aquesta tarda la conferència “Joaquim Torres-Garcia a Mataró”. Pere Tió i Casas serà l’encarregat de presentar la conferència, en la que aportarà informació sobre el poc més d’un any que el pintor avantguardista uruguaià Joaquim Torres-Garcia va viure a Mataró.

Joaquim Torres-Garcia va néixer a l’Uruguai el 1874. Fill de pare mataroní va venir a la ciutat quan tenia 17 anys, i va començar a rebre lliçons artístiques del professor Josep Vinardell a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis. Al 1892 va marxar a Barcelona.

L’acte, que organitza el Museu Arxiu Santa Maria a la sala d’actes de la Fundació Iluro (carrer de Santa Teresa, 61), també servirà per presentar l’edició número 118 de la revista de divulgació històrica Fulls del Museu Arxiu Santa Maria. Aquest esdeveniment tindrà lloc a les 19.30h.

La revista també conté estudis de Francesc Costa on s’expliquen els fets de la Batalla de Mataró del 1823. Bernat Aranyó analitza les conseqüències de la primera vaga de l’Estat Espanyol a Mataró. A l’apartat de “Documentació” s’explica de la mà de Joaquim Llovet les ordenances dutes a terme pels jurats de Mataró l’any 1471. I a la secció de “Documentació Fotogràfica” s’hi mostren quatre fotografies d’una excursió a Can Cabanyes del setembre de 1917.