Mataró Notícies

Presenten 67 propostes per la primera edició dels premis Cultura Mataró

Presenten 67 propostes per la primera edició dels premis Cultura Mataró

MataróNotícies.cat

Fins a un total de 67 propostes són les que ha rebut la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró per la primera edició dels guardons Cultura Mataró.  El passat 2 de juny es va tancar el període per a presentar les candidatures a projectes, iniciatives, empreses culturals, entitats i col·lectius que contribueixen en la cultura i la seva projecció a la ciutat i al territori.

Les propostes s'han repartit força equitativament en les cinc diferents categories dels guardons. Així, en la categoria d'innovació i emprenedoria s'han rebut 11 propostes, les mateixes que en la categoria de projecció de la ciutat o de recerca i difusió. 15 noms propis són els que ha rebut la categoria de compromís i cohesió social tot i que la que més candidats ha obtingut ha estat la categoria de trajectòria. Un indicatiu que l'Ajuntament valora com a homenatge ciutadà i que supleix, en aquest cas, la manca de reconeixement a trajectòries per part de l'administració.

En les properes setmanes el jurat avaluarà les diferents propostes presentades i executarà la seva deliberació per cada candidatura guanyadora respecte a cada categoria. Uns premis que, recordem, volen reconèixer a persones i entitats que treballen al món de la cultura.

Els guanyadors dels guardons es donaran a conèixer durant la celebració de la "Nit de la Cultura" que tindrà lloc el 29 de setembre a la Nau Gaudí.